Lezing bibliotheek Wierden: Annegreet van Bergen

In de Maand van de Geschiedenis geeft Annegreet van Bergen een leuke en interessante lezing over Nederland toen en nu. Een avond vol herkenning voor ouderen en verbazing voor jongeren.

Journaliste en schrijfster Annegreet van Bergen schreef in 2005 de bestseller Gouden Jaren, waarin zij kijkt naar hoe het leven in Nederland na de Tweede Wereld oorlog is veranderd. Met scherpe inzichten en humor vertelt ze over de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Vorig jaar schreef Van Bergen de opvolger Het goede leven. Hierin kijkt ze naar de grote technologische en wetenschappelijke ontdekkingen sinds de jaren '50, met nog altijd dezelfde scherpzinnigheid en grappige anekdotes.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Bibliotheek Wierden

Adres
Pouliestraat 2, 7642EB Wierden
Telefoon
0546-572784
E-mail
Website
www.bibliotheekwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter