Festival of Nine Lessons and Carols

Al een aantal jaren wordt deze traditionele viering geheel in stijl met de Engelse koortraditie in de R.K.-kerk in Wierden uitgevoerd door het ensemble Vocal Devotion uit Hellendoorn.

Vanuit de stille donkere kerk ontvouwt zich het kaarslicht en het stille gezang van de vrouwenstemmen van het koor met de hymne 'Once in royal David's city'. De klank wordt sterker als ook de mannenstemmen en de gemeente zich hierbij voegen.

De lezingen worden verzorgd door negen lezers. Er wordt gelezen uit het Oude- en Nieuwe Testament, waarbij natuurlijk Lucas niet mag ontbreken. Eén lezing zal in het dialect zijn. De gemeente kan met een aantal liederen meezingen. De viering eindigt met de carol “O come all ye faithful”

De traditie van Lessons and Carols is al bijna 100 jaar oud. Begonnen in 1918 in Cambridge heeft de dienst met afwisselend advents-, kerstliederen én lezingen mensen getrokken naar de kerken en kathedralen over de hele wereld. Mensen staan er voor in de rij en genieten van de prachtige melodieën. Meezingen en vooral luisteren: naar de teksten, naar de koorzang die je meeneemt en raakt tot in het diepst van je ziel. Alle belangrijke 20-eeuwse componisten schreven Carols, soms nieuwe, maar ook vaak – heel Engels – bewerkingen van oude melodieën en teksten. Het grote succes van de “Nine Lessons and Carols” heeft het koor van King's College tot het boeg¬beeld van de Engelse koormuziek gemaakt. Het is een levende traditie geworden tot op de dag van vandaag en Vocal Devotion zet deze traditie in onze omgeving voort.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Collecte.

Locatie

R.K kerk St Jan de Doper

Adres
Stationsstraat 22, Wierden

Tip je vrienden

facebook twitter