Routes

 1. Ambulare Pad

  Ambulare Pad

  Adres
  Achterzijde NS station Wierden, Wierden

  Deze wandelroute van ca. 20km is gemarkeerd met blauwe of rode pijlen van Wandelnetwerk en schildjes van Wandelvereniging Ambulare. Men kan op diverse punten starten zoals bij de bungalowparken, het NS Station Wierden(noordzijde)en Recreatiepark Het Lageveld.

 2. Fietsroutenetwerk Overijssel

  Fietsroutenetwerk Overijssel

  Adres
  Marktstraat 21, 7642AK Wierden

  In Overijssel ligt een duizenden kilometers bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Met dit netwerk kunt u zelf eindeloos veel fietsroutes maken met behulp van zogenaamde knooppunten.

 3. MTB-route Wierden

  MTB-route Wierden

  Regio Twente heeft in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, de gemeente Wierden, MTB-verenigingen, Tourist Info Wierden en grondeigenaren/beheerders een schitterende MTB route ontwikkeld in en om Wierden.

 4. Ommetje en Rondje Kloosterhoek

  Ommetje en Rondje Kloosterhoek

  Adres
  De Wisselmaat, Enterweg, 7642 ND Wierden

  Het Ommetje Kloosterhoek-Exoo (een wandeling van ongeveer 7,3 km) en het kortere Rondje Kloosterhoek (een wandeling van ongeveer 2,3 km) leiden u door de buurtschap Kloosterhoek met een uitstap naar de andere zijde van de rivier de Regge.

 5. Ommetje Hoge Hexel

  Ommetje Hoge Hexel

  Adres
  Piksenweg, Hoge Hexel

  Bewegwijzerde (met schaapskooibordjes) wandelroute van ca. 5 km. Vanuit 't Skoap'nskot (schaapskooi) in Hoge Hexel kunt u deze afwisselende wandeling maken op en rondom de Es.

 6. Ommetje Zuna

  Ommetje Zuna

  Adres
  Zunaweg, Zuna

  Bewegwijzerde wandelroute van ca. 5 km. Deze afwisselende route leidt u door authentiek boerenland, langs houtwallen en de rivier de Regge.

 7. Wierden op Wielen

  Wierden op Wielen

  Adres
  Marktstraat 21, 7642AK Wierden

  Ontdek onze regio op de fiets! Bij Tourist Info Wierden en Enter kunt u kiezen uit een hele reeks fietsroutes, veelal uitgestippeld op basis van het fietsknooppuntennetwerk.

 8. Ommetje Rectum-Ypelo

  Ommetje Rectum-Ypelo

  Adres
  Het Akkerhus, Ypeloschoolweg 2 b, 7468 RE Ypelo

  In de driehoek Enter, Rijssen en Wierden is op initiatief van Plaatselijk Belang Rectum Ypelo en vanuit het Dorpsplan het Ommetje Rectum-Ypelo van 10,3 km gerealiseerd.

 9. Ommetje Vitens Palthe

  Ommetje Vitens Palthe

  Adres
  Wijkgebouw Kandjoli, Chris Soumokilstraat 69A, 7642 XX Wierden

  Dit ommetje kent drie lussen, die elk als afzonderlijke route zijn te lopen. U kunt alle routes starten bij het NS station. Het informatiepaneel staat bij wijkgebouw Kandjoli.

 10. Ommetje Zuiderveld

  Ommetje Zuiderveld

  Adres
  Zuiderveldsweg 1A, 7468 MA Enter

  Deze wandelingen starten bij vakantiepark Erve Kleilutte in het Zuiderveld, het gebied ten zuiden van de kern Enter. In de volksmond wordt deze locatie ook wel ’t Veeld genoemd.

 11. Wandelnetwerk Twente, o.a. Wierden en Enter

  Wandelnetwerk Twente, o.a. Wierden en Enter

  Adres
  Marktstraat 21, 7642AK Wierden

  Het wandelnetwerk is een netwerk van wandelroutes in Twente en de daarbij behorende voorzieningen. Het biedt een veelvoud aan wandelroutes voor alle doelgroepen en kent een uniforme bewegwijzering, die knooppunten met elkaar verbindt.