Kunstlezing CRW: Scandinavisch design en architectuur

Drs. Suzanne Roelofs, architectuurhistoricus, zal een lezing geven over Scandinavisch design in combinatie met moderne architectuur van de noordelijke landen.

Scandinavisch design en architectuur:

Het design van de noordelijke landen lijkt populairder dan ooit! Het glaswerk van iittala, het servies van Arabia, het prachtige meubilair van Arne Jacobsen en Alvar Aalto en natuurlijk de stoffen van Marimekko. En vergeet niet het glaswerk van Bodum, de PH-lampen e het beroemde String kastensysteem. Of wat te denken van de beroemde iconische Stokke kinderstoel? Maar naast de bekende klassiekers zijn er ook vele indrukwekkende hedendaagse ontwerpers, niet alleen voor grote designhuizen maar natuurlijk ook voor IKEA. In deze lezing komt de geschiedenis en ontwikkeling van dit design aan bod, met haar bekende en onbekende ontwerpen, zowel voor hoogwaardige merken als ook de geliefde IKEA succesnummers.

Verder zal Suzanne vertellen over de moderne architectuur van de noordelijke landen. Mooie muziekgebouwen, bijzondere woningbouw en spannende musea van bureau's als BIG, Snøhetta en natuurlijk Arne Jacobsen en Alvar Aalto komen hierbij aan bod.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Kaarten in voorverkoop bij boekhandel Reterink in Wierden en Primera in Ener.

Locatie

Ontmoetingscentrum Wierden

Adres
Spoorstraat 7, 7641BJ Wierden
Telefoon
0546 571813
Telefoon
06-37355552
E-mail
Website
www.ontmoetingscentrumwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter