Lezing Peter Brusse: "Ach Engeland"

Oud-Engeland correspondent Peter Brusse (o.a. NOS en de Volkskrant) geeft op uitnodiging van boekhandel Reterink en de Culturele Raad een kijkje in zijn Engeland in tijden van de Brexit. Dit n.a.v. zijn nieuwe boek ‘Ach, Engeland, Wij en onze overburen. Van Bonifatius tot Brexit’. Brusse wordt geïnterviewd door Enno de Witt.

Ach, Engeland. Rare jongens, die Engelsen.

Aan de vooravond van de Brexit maakt de legendarische oud-correspondent Peter Brusse de balans op in zijn nieuwe boek Ach, Engeland. Want de Britten nemen dan wel afscheid van Europa, maar in het geval van Nederland is dat eigenlijk onmogelijk. Beide zeevarende naties delen een lange geschiedenis. Ze voerden oorlog met elkaar, probeerden elkaar te bekeren, leenden elkaars taal en imiteren elkaar nog altijd.

Ach, Engeland is een originele, onderhoudende, caleidoscopische geschiedenis, een liefdesverklaring aan onze eigenwijze overbuur, geschreven door een van zijn grootste kenners. Want wij Nederlanders kunnen niet zonder de Engelsen – en andersom.

In een avond vullend programma zal Peter Brusse aan de tand gevoeld worden door collega schrijver en Brexit-volger Enno de Witt. Enno de Witt schrijft al ruim dertig jaar allerhande verhalen voor uiteenlopende media. Hij is de auteur van ondermeer De grens, langs de randen van Nederland en begin 2018 verscheen Ruzie, van een lijk naast de kachel tot rijdende rechters. Enno is een ervaren interviewer en helpt bij het schrijven van levensverhalen zoals bijvoorbeeld de bestsellers Menthol en de Laatste getuige van Frank Krake.

In de pauze en na het interview is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Inclusief kopje koffie of thee.

Locatie

Ontmoetingscentrum Wierden

Adres
Spoorstraat 7, 7641BJ Wierden
Telefoon
0546 571813
Telefoon
06-37355552
E-mail
Website
www.ontmoetingscentrumwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter