Expositie Zwembad De Kolk

prijs
gratis
locatie
De Kolk, sport- en recreatiebad, Wierden

Expositie van werken van Methap Guler, Ton de Jong, Mimi Kijk in de Vegte en Anne Hartman, allen lid van schildersclub de Peinturisten in Almelo.

Methap Guler

Methap schildert sinds 2012 bij De Peinturisten. Ze schildert vrij realistisch en maakt gebruik van olieverf voor har werken. Haar idee├źn ontstaan spontaan en worden met veel enthousiasme op het doek gezet. Landschappen en dieren hebben haar voorkeur.

Ton de Jong

Ton heeft bij de Peinturisten de mogelijkheid aangegrepen om diverse materialen, zoals acryl, olieverf en Cobra (water oplosbare olieverf) te onderzoeken. Ook de onderwerpen lopen sterk uiteen, maar de laatste tijd gaat Tons interesse uit naar het schilderen van portretten.

Mimi Kijk in de Vegte

Mimi schildert sinds 1997 bij De Peinturisten. Ze is begonnen met aquarelleren en nadien is ze gaan schilderen met olieverf. Mimi hanteert verschillende stijlen van schilderen; realistisch en abstract. De onderwerpen kunnen verschillend zijn, maar haar voorkeur gaat naar zeegezichten en schepen.

Anne Hartman

Anne schildert sinds 2011 bij De Peinturisten. Hij noemt zijn eigen werk klassiek realistisch. Voorkeuren gaan uit naar stillevens en zo nu en dan een landschap. Anne werkt met olieverf.