Paardenmarkt Enter

Hendrik ter Harmsel dreef in het midden van de vorige eeuw een manufacturenzaak in Enter, maar was bovenal verslingerd aan zijn hobby: paarden. Dat bracht hem en zijn collega-winkelliers Jan Leemreize, Marinus Philippi en Fits Velten er toe een paarden- en ponymarkt te organiseren in het centrum van het dorp, in combinatie met een warenmarkt. De datum werd geprikt op de tweede donderdag van de bouwvakvakantie. In 1966 ging het evenement van start en heeft zich daarna ontwikkeld tot een jaarlijks terugkerend evenement dat nog steeds op de tweede donderdag in de bouwvakantie plaatsvindt en vele bezoekers trekt. Het aanbod heeft zich in de loop van de jaren flink uitgebreid en door de Dorpsstraat strekt zich een kilometers lang lint uit van kramen met allerlei waren en standwerkers.

Paarden- en ponymarkt 2018

Op donderdag 16 augustus vindt tussen 06.00 uur in de ochtend en 16.00 uur in de middag de jaarlijkse paarden- en ponymarkt weer plaats.

Dit jaar:

  • paarden- en ponymarkt
  • demonstratie van een hoefsmid
  • koetsen- en oldtimer show
  • vleesvee keuring
  • braderie

Kinderen:

Naast de jaarlijkse rommelmarkt is er de mogelijkheid tot pony rijden en bovendien is er een kinderboerderij op het Dorpsplein (nieuw!).