Kunstlezing CRW : Margriet van Seumeren

Kunsthistorica en veilingmeester Margriet van Seumeren, eigenaar van Zuydwal Veilingen, zal vertellen over kunsttaxaties, kijkdagen en veilingen. Na de pauze zal de veilingmeester aan de hand van door bezoekers ingebrachte kunstwerken live taxeren. Wie weet wat er wordt ontdekt!

Wat is uw kunst waard? Veilingmeester en kunsthistoricus Margriet van Seumeren vertelt over de veilingwereld. Ruim 18 jaar is ze directeur en eigenaar van Zuydwal Veilingen. Graag verhaalt ze over haar dynamische vak. Ze gaat in op de actualiteit, over de soms spectaculaire opbrengsten waar kranten vol van staan. Ook wordt de vraag beantwoord wanneer iets kitsch is of kunst. Saillante verhalen, trends en hoogtepunten mogen natuurlijk niet ontbreken.

Taxatie kunst Margriet van Seumeren zal op 3 oktober maximaal 8 kunstwerken taxeren en bespreken. De Culturele Raad Wierden wil 8 bezoekers van de lezing in staat stellen een kunstwerk ter taxatie aan te bieden.

Welke kunstwerken komen in aanmerking?

Schilderijen, bronzen beelden en keramiek.

Hoe biedt u een kunstwerk aan voor taxatie?

U maakt een foto van uw kunstwerk en stuurt het naar crwrondleiding@gmail.com met uw naam, telefoonnummer en indien mogelijk de gegevens over het kunstwerk (grootte, naam kunstenaar, datum) Een kunstwerk aanbieden kan tot uiterlijk 1 september, maar zodra er 30 aanmeldingen binnen zijn stopt de mogelijkheid om in te zenden. Mocht dit zo zijn dan vindt u t.z.t. informatie hierover op de website www@cultureleraadwierden.nl.

Margriet van Seumeren maakt een keuze uit de inzendingen en u wordt na 10 september op de hoogte gesteld of uw kunstwerk uitgekozen is of niet.

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Prijs is incl. kopje koffie/thee.

Locatie

Ontmoetingscentrum Wierden

Adres
Spoorstraat 7, 7641BJ Wierden
Telefoon
0546 571813
Telefoon
06-37355552
E-mail
Website
www.ontmoetingscentrumwierden.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter