Expositie HKW: “Schatten uit de kelder”

prijs
gratis
locatie
Van Buurenstee, Wierden

Er is in de loop der jaren heel veel moois binnengekomen bij de Historische Kring. Voor deze expositie is er een keuze gemaakt uit de vele “schatten” uit de kelder van de HKW.

Thema's:

Fotoboeken: Schoolfoto’s, trouwfoto’s en een groot aantal foto’s van Oud Wierden. Aanvullingen, opmerkingen, enz. zijn van harte welkom.

Bibliotheek: Een selectie uit onze boeken. Tevens verkoop van overtollige en/of dubbele exemplaren waarvoor zelf de prijs bepaald mag worden. De opbrengst komt ten goede aan de verdere ontwikkeling van het nieuwe open archief. Ook zal eind september en eind november op een vrijdagavond een grote boekenmarkt worden georganiseerd. De data worden nog bekend gemaakt.

Textiel: U kunt zien in welke staat oude knipmutsen soms worden ontvangen en uiteraard ook hoe zo’n muts na de nodige zorg door onze vrijwilligers er weer als nieuw uit kan zien.

Huishouden: Gewone zaken uit het huishouden in de vorige eeuw.

Speeltjes en spelletjes: De belevingswereld van de kinderen met oud speelgoed en de schoolklas van destijds.

Reformatie: In het kader van het Lutherjaar is een mini-expositie samengesteld.

Bioscoop: De bezoeker kan op het grote scherm genieten van fotoseries en bewegende beelden.

Voorwerpen: Er worden tal van (deels unieke) voorwerpen uit de kelder tentoongesteld, die u uitgebreid bewonderen.

Kunst: Ingrid Groeneveld zal de bezoeker verrassen met haar werk.

Op vrijdag 20 oktober wordt er een veiling georganiseerd waar de bezoeker kan bieden op werk van Ingrid. De opbrengst komt ten goede aan stichting EKIKO.

Tijdens deze tentoonstelling wordt ook gestart met het project “open archief”, dat beoogt bezoekers in staat te stellen zelf te snuffelen in al hetgeen digitaal is opgeslagen. Dit project is nog lang niet afgerond, maar men kan in ieder geval reeds zoeken naar oude pasfoto’s en bidprentjes. De betrokken vrijwilligers zijn druk bezig om nog meer onderwerpen toegankelijk te maken, onder meer op het gebied van genealogie.

Gedurende de expositie is voor de jonge (maar ook voor de nieuwsgierige oudere) bezoeker een schatkaart ontwikkeld met een zoektocht door de expositie en enkele vragen waarop een antwoord moet worden gezocht.

Groepen op afspraak via email leta.evers@outlook.com (ook buiten de openingstijden).